Kom werken bij Moneyview in Assen voor 32 - 40 uur per week als:

Productexpert Zakelijke Schadeverzekeringen

Banner

Wat neem je mee?

 • hbo werk- en denkniveau
 • communicatief vaardig
 • analytisch sterk
 • klantgericht
 • ervaring met en kennis van zakelijke schadeverzekeringen
 • zelfstandig kunnen werken binnen teamverband
 • opgewekt en positief van aard

Wat bieden we jou?

 • prima startsalaris van € 3.500,- tot 4.000 bruto per maand afhankelijk van kennis en ervaring
 • uitstekende regeling voor studiekosten
 • na een proefperiode een contract van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband
 • informeel team dat veel waarde hecht aan borrels, diners en uitjes; vaak ook samen met de collega’s van de vestiging Amsterdam
 • vier dagen werken, waarvan (op termijn) twee dagen vanuit huis, behoort bij ons tot de mogelijkheden

Kom werken bij MoneyView in Assen voor 32 - 40 uur p.w. als:

Productexpert Zakelijke Schadeverzekeringen

Lijkt het je wat om te werken als Productexpert Zakelijke schadeverzekeringen bij de spin in het web binnen de financiële sector? Spreekt het je aan om bij te dragen aan dé bron van onafhankelijke kennis en informatie over de markt voor schadeverzekeringen? Wil je contacten leggen en onderhouden met alle stakeholders in de financiële wereld en zo een ijzersterk netwerk opbouwen? Dan is deze functie bij MoneyView wat voor jou!

Omdat wij als toonaangevend bureau voor vergelijkend onderzoek naar financiële producten een sterke groei doormaken, zijn wij op zoek naar talent dat bij ons de rol van productexpert zakelijke schadeverzekeringen wil komen invullen. Met onze informatie- en kennissystemen ondersteunen wij onze klanten (banken,
verzekeraars, adviseurs en internetvergelijkers) bij hun concurrentieanalyse, benchmarking en advisering aan de consument. Een dynamisch werkveld dat volop in ontwikkeling is!

Wat ga je doen?
Je wordt in eerste instantie ‘on the job’ opgeleid in het gebruik van de interne systemen van MoneyView. Als Productexpert Zakelijke Schadeverzekeringen bij MoneyView ga je
daarnaast direct aan de slag:

 • Je analyseert, structureert en beoordeelt zakelijke schadeverzekeringen.
 • Daarmee draag je bij aan de inhoud en de kwaliteit van onze databases door scherp te zijn op juistheid, volledigheid, consistentie en actualiteit.
 • Je draagt onze expertise uit door het schrijven van nieuwsbrieven en artikelen over ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.
 • Als je het leuk vindt en je bent helemaal ingewerkt: je gaat jouw kennis delen met verzekeraars en vergelijkers door middel van presentaties, trainingen en workshops.
 • Je krijgt alle ruimte om activiteiten uit te voeren die naar jouw inzicht toegevoegde waarde leveren aan onze producten en diensten en daarmee aan de bedrijfsvoering van
  onze klanten.

Waar kom je dan uit?
Als je de inwerkperiode hebt doorlopen, ben je een volwaardig productexpert. Je krijgt dan de eindverantwoordelijkheid over één van de vergelijkingsmodules voor zakelijke
schadeverzekeringen van MoneyView, inclusief de inhoudelijke verantwoordelijkheid voor de doorontwikkeling van de onderliggende kennissystemen en het onderhouden van jouw eigen klantcontacten.

Wat wij van je vragen?
Je hebt een hbo/wo werk- en denkniveau en je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met zakelijke schadeverzekeringen. Daarnaast ben je communicatief vaardig, ben je analytisch sterk en stel je de klant centraal. Je bent in staat zelfstandig te werken binnen teamverband, autonoom in je denken en positief van aard. Je bent bereid ver te gaan wanneer zich een probleem voordoet.

Wat wij je bieden?
Goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden, waaronder een prima startsalaris van tussen € 3.500,- en € 4.000,- bruto per maand en een uitstekende regeling voor studiekosten. Na een proefperiode kun je rekenen op een contract van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Je komt te werken in een informeel team dat veel waarde hecht aan borrels,
diners en uitjes; vaak ook samen met de collega’s van de vestiging Amsterdam. Vier dagen werken, waarvan (op termijn) twee dagen vanuit huis, behoort bij ons tot de mogelijkheden.

Wij kijken ernaar uit jou te leren kennen!
Lijkt het je leuk om kennis te maken? Upload je sollicitatie via de sollicitatiebutton. Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature? Bel of mail gerust naar Jos Kruisman, business unit manager, 06 – 42 80 87 15, j.kruisman@moneyview.nl.

Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Your content image

Echt iets bijdragen aan een eerlijker en transparantere financiële markt!

MoneyView

Bij MoneyView zetten we ons al 30 jaar in om financiële retailproducten volledig transparant en vergelijkbaar te maken. Ons enthousiaste en deskundige team werkt elke dag keihard om onze missie te verwezenlijken en onze klanten méér dan optimaal te bedienen.

Bij MoneyView werken betekent deel uitmaken van een bedrijf dat écht iets bijdraagt aan een eerlijker en transparantere financiële markt. Onze unieke realtime-monitoring zorgt ervoor dat onze klanten continu op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen binnen de financiële sector.

Bij ons word je uitgedaagd om alles uit jezelf te halen. Wij bieden onze medewerkers veel ontwikkelmogelijkheden en de ruimte om eigen ideeën en initiatieven te ontplooien. Wij zijn trots op onze ambitieuze en resultaatgerichte cultuur, waar samenwerken, alles uit de kast halen voor onze klanten en onderling plezier hand in hand gaan.

Sluit je aan bij het team van MoneyView en vier onze successen met ons mee!

Collega's

Colleagues

Shaahid (27 jaar)

Developer

“Het is een hele fijne plek om te werken. Je heb leuke collega’s, een fijn kantoor”

Van Johannesburg naar Nederland
Als je een aanbod krijgt om van Zuid-Afrika naar Nederland te verhuizen, wat zou jij dan doen? Shaahid greep deze kans met beide handen aan. Het was een grote kans voor hem en zijn vrouw. Ze droomden er al langer over om naar Europa te verhuizen. Deden dit, maakten deze volgende stap en het is het allemaal waard geweest! “Soms missen we thuis nog, maar deze verhuizing hadden we nooit willen missen” aldus Shaahid.

Eerste expat
“Ik ben geboren en getogen in Johannesburg. In februari 2022 ben ik met mijn vrouw naar Nederland verhuisd. Ik was toen al gespecialiseerd in de verzekeringsindustrie. Op het internet zocht ik naar vacatures en kwam ik een vacature als developer bij MoneyView tegen. Ik werd uitgenodigd op gesprek en ontmoette op kantoor mijn nieuwe collega’s. Er was meteen een klik! Ik werd aangenomen en was daarmee de eerste expat. We communiceren in het Engels, maar ik ben de Nederlandse taal aan het leren. In Zuid-Afrika spreken we Afrikaans en daardoor klinkt Nederlands niet onbekend voor mij, omdat het vocabulaire hetzelfde is.

Ik houd mezelf bezig met development of engineering binnen de MoneyView-klantapplicaties. Day tot day things zijn het fixen van bugs en het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten. Het is dus eigenlijk een combinatie van programmeren en ontwerpen. Ik vind het superleuk om te doen! MoneyView maakt bij het ontwikkelen van de eigen software gebruik van Microsoft platforms als C#, SQL en .Net. De programmacode die ik tot nu toe ben tegengekomen is clean en leesbaar. Er is veel aandacht besteed aan de architectuur en dat maakt het werken ermee makkelijk en overzichtelijk.

Voordat ik bij MoneyView ging werken, heb ik in Zuid Afrika 5 ½ jaar voor een bedrijf in de verzekeringswereld gewerkt. Nu begeef ik mezelf opnieuw in de financiële wereld, maar dan in Nederland en vind ik het leuk om deze nieuwe omgeving te ontdekken.

The beginning
Mijn vader bracht vroeger vaak computers mee naar huis. Dat was vrij uniek, omdat in Zuid-Afrika niet veel mensen computers hebben. Dat fascineerde mij. Daar is mijn interesse ontstaan en ik besloot er mijn carrière van te gaan maken. Inmiddels heb ik al heel wat jaren mijn diploma software development op zak.

Ik woon inmiddels in Amsterdam. Dat is voor mij een totaal andere wereld! Amsterdam is schoon, veilig, veel openbaar vervoer en leuk om te fietsen. Wat ik mis van Zuid-Afrika is mijn familie en het eten. Ondanks dat gemis zie ik mijn toekomst hier, bij MoneyView. Mijn volgende stap is om één van de producteigenaren binnen het IT-gebied te worden en daarna mezelf te ontwikkelen tot senior developer. Ik ben van plan hier nog heel lang te werken!

Mijn toekomstige collega
Het is een hele fijne plek om te werken. Je heb leuke collega’s, een fijn kantoor. Kortom een heel prettige omgeving! Ook is er een goede pensioenregeling. Je bevindt jezelf in een snel ontwikkelende omgeving. Maar dat moet ook wel, want financiële producten zullen altijd relevant blijven, ook in de toekomst. Het is een toekomstbestendige omgeving en het werk dat je doet wordt gewaardeerd.

Het is een platte organisatie en je kunt altijd op ieder moment bij de directeur binnenlopen, de reden maakt totaal niet uit. Dat is ook wat het werken bij MoneyView zo fijn maakt!

Colleagues

Max (35 jaar)

Onderzoeker Leven & Pensioenen

Op 22-jarige leeftijd studeerde Max af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij startte zijn carrière als management accountant bij een klein bedrijf, maar hij ontdekte al snel dat hier voor hem te weinig uitdaging in zat. Dus ging hij op zoek naar een baan waar hij dat wel vond en kwam bij MoneyView terecht. Nu, 10 jaar verder, vertelt hij over zijn werk bij dit ambitieuze en eerlijke bedrijf.

Onderzoeker in een klein team
“De afgelopen 10 jaar is eigenlijk alleen mijn functietitel hetzelfde gebleven. Alleen mijn werkzaamheden zijn in de loop van de tijd veel veranderd. Dat heeft er ook voor gezorgd dat ik het hier al 10 jaar naar mijn zin heb. Er komt steeds weer wat nieuws op mijn pad. Toen ik net in dienst kwam wist ik bijna niets van verzekeren. Dat was geen probleem omdat ze niet iemand zochten met veel voorkennis en dat gaf mij de kans om in dit vak te rollen. Ik werk nu als onderzoeker bij de onderzoeksafdeling.

Als onderzoeker ben ik bezig met beheer (aanbrengen wijzigingen/ optimalisatie) of het maken van nieuwe applicaties. Het ontwikkelen van nieuwe dingen vind ik het leukst. Je begint eerst met onderzoeken, ontwerpen en uiteindelijk het schrijven en uitdenken ervan. Omdat we in kleine teams werken is alles wat er wordt ontwikkeld direct terug te zien. Dat is wel echt gaaf. Als ik mensen spreek die vergelijkbaar werk doen hoor ik dat zij aangeven een klein radartje in het grote geheel te zijn, dat projecten soms worden afgeblazen en ze hier geen invloed op hebben. Dat gebeurt bij ons niet en dat is dan ook weer een voordeel van het werken hier. Je hebt het gevoel dat je onmisbaar bent en dat hetgeen waar je aan werkt ertoe doet.”

Meer voordelen van een klein bedrijf
“Bij MoneyView vinden we promotie maken niet belangrijk. Hier staat collegialiteit veel hoger in het vaandel. Dat geeft mij rust. Persoonlijk hecht ik hier ook de meeste waarde aan. Waar ik ook veel waarde aan hecht zijn de kansen die het bedrijf mij biedt. Zo ben ik net klaar met een universitaire opleiding die ik heb mogen volgen: actuariële wetenschappen. MoneyView heeft dit financieel mogelijk gemaakt. Dit was voor mij een hele mooie stap, omdat ik dit naast mijn werk kon doen. Ik kon de theorie direct in de praktijk toepassen.
Na 10 jaar ben ik nog steeds niet klaar met MoneyView en zit ik nog steeds prima op mijn plek. Ik denk niet zozeer na over wat ik in de toekomst wil, voorlopig krijg ik hier nog kansen genoeg en blijft het interessant."

Mooie dingen doen
"In de financiële wereld is veel te doen op het gebied van betrouwbaarheid. Wij bevinden onszelf midden in deze wereld. Het werk dat wij doen, is dan ook absoluut belangrijk en zorgt ervoor dat de financiële wereld transparanter en eerlijker wordt. Zo levert MoneyView applicaties die er onder andere voor zorgen dat financieel adviseurs hun klanten (de consument) zo goed en objectief mogelijk kunnen helpen op het gebied van hun financiële huishouding. Het hele levensloopverhaal en alles wat je daarin tegenkomt. Door ons kunnen adviseurs onafhankelijk advies geven en helpen wij indirect deze mensen.

Ik heb bij MoneyView al mooie producten mogen maken en verkopen. Ik ben heel enthousiast over deze producten en trots dat de buitenwereld deze gebruikt. Zo hebben we bijvoorbeeld pensioenapplicaties gebouwd voor pensioenadviseurs, zodat zij regelingen kunnen vergelijken in de markt. Ook hebben we functionaliteiten in rekenmodules ontwikkeld, waardoor alles veel efficiënter werd gemaakt. Ook het muteren, wijzigen en inregelen van nieuwe producten gaat hierdoor veel sneller.

Voor mij persoonlijk maakt het niet uit wat ik verkoop, ik vind het een mooie gedachten dat we met onze producten de maatschappij beter maken. We zijn een klein bedrijf, maar wel een dat een groot gedeelte van de puzzel vormt.”

Colleagues

Dion (45 jaar)

Onderzoeker Leven en Pensioenen en Productexpert Hypotheken.

Dion vertelt over zijn werk als onderzoeker en productexpert bij Moneyview. Hij kent het bedrijf door en door en behoort inmiddels tot het meubilair!

Luchtvaartlogistiek of de bank- en verzekeringswereld?
Wat ga je doen als je besloten hebt om luchtvaartlogistiek te gaan studeren, maar niet aan de verleiding kunt ontsnappen van het studentenleven (lees: feesten)? Stoppen met je studie en een andere weg inslaan… Dion koos voor de bank- en verzekeringswereld. Hij ging op zoek naar een bedrijf waar hij alles kon gaan leren en goede producten kon gaan verkopen. Zo kwam hij 22 jaar geleden bij MoneyView terecht. Hij startte in de rol van assistent onderzoeker op de afdeling ‘Leven en Pensioenen’.

Van junior naar productexpert
“Toen ik in dienst kwam kreeg ik de titel van junior onderzoeker. Ik was verantwoordelijk voor o.a. de productwijzers en het verwerken van controlelijsten. Ik heb heel lang mijn eigen ‘winkeltje’ gehad bij de afdeling waar ik maatwerkonderzoeken verkocht. Verzekeraars of banken gaven ons bijvoorbeeld de opdracht om o.a. prijsvergelijkingen of vergelijkingen op voorwaarden te leveren. In die tijd bestonden er nog niet veel online rekenapplicaties zoals nu. Dus kochten ze maatwerk in bij MoneyView. Wij hadden offertesoftware van vrijwel alle aanbieders en konden prijsvergelijkingen leveren door premie voor premie te berekenen in de verschillende softwareprogramma’s. Daar heb ik jarenlang mijn 40 uur per week mee kunnen vullen. Op een gegeven moment werden geleidelijk aan processen geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Na verloop van tijd waren alle klanten over op onze vergelijkingssoftware. Sinds 2015 ben ik mij gaan bezighouden met de ontwikkeling van software voor pensioenen, omdat daar nog geen vergelijkingsapplicatie voor bestond."

Meest trots
“Het meest trots ben ik op de ‘ProductManagentGame’! Die hebben we van 2003-2013 georganiseerd in samenwerking met For all Finance en IG&H Consultancy. Deze game hadden we onder andere ontwikkeld om onze klanten spelenderwijs te leren hoe ze met de applicaties van MoneyView konden werken. Teams van banken en verzekeraars speelden gedurende 5 spelrondes hun eigen levensverzekeraar. Zo moesten zij personeelsbeleid bepalen, producten bouwen, distributiekanalen kiezen en een marketingbeleid bepalen. Tijdens elke spelronde konden ze  MoneyView, For All Finance of IG&H inhuren om advies te krijgen over b.v. marketing- of personeelsbeleid of advies over de pricing van het product. Marketingtechnisch was dit een groot succes! Bedrijven wilden na het spelen van het spel graag toegang krijgen tot onze programma’s.
Deze game hebben we 10 jaar lang mogen aanbieden waarvan ik 7 jaar mee mocht als adviseur en heb daar keer op keer geweldig van genoten  Het was zo fantastisch goed georganiseerd. Ook voor de deelnemers. Ik kom nog weleens mensen tegen die het spel 10 jaar geleden hebben gespeeld en zij zeggen dan nog steeds dat ze het zo geweldig vonden."

Brutaal
"Bij MoneyView is het heel normaal om jezelf door te ontwikkelen. Je hoeft er dan ook geen moeite voor te doen om het management te overtuigen dat je een bepaalde studie wilt doen. Dat wordt hier gepromoot en gestimuleerd. Ik heb zelf ook verschillende opleidingen mogen volgen, zodat ik nu sta waar ik sta. Daar ben ik heel dankbaar voor. Bij MoneyView hoef je niet brutaal in te zijn om als medewerker iets als een opleiding voor elkaar te krijgen. Dit in tegenstelling tot de uitstraling die we in de markt hebben. Hier zijn we juist wel een beetje brutaal. We vinden het belangrijk dat producten transparant zijn en goed voor de consument. Al is deze brutaliteit tegenwoordig wel wat meer naar de achtergrond verdwenen moet ik zeggen. Maar dat maakt onze ambitie niet minder waar!"

Wat zeg je tegen je nieuwe collega?
"
Als jij nieuwsgierig bent en het vergelijken van producten helemaal het einde vindt, dan kun je bij ons echt je ei kwijt. We hebben een prachtig kantoor midden in hartje Amsterdam. Samen met een gezellig, hardwerkend team maken we er iedere dag een feestje van. Dit doen we op kantoor, maar ook thuis. Hybride werken is bij ons heel normaal. Wij vinden het belangrijk dat er een goede balans is tussen werk en privé. Hiernaast zijn wij in de markt de partij met het grootste productaanbod en is onze informatie het meest betrouwbaar. Daar staan wij voor: transparantie en betrouwbaarheid!”

Wil je meer willen weten over het werken bij MoneyView? Laat het Dion dan even weten. Hij geeft jou in een persoonlijk gesprek antwoord op al jouw vragen!

Colleagues

Vanja (39 jaar)

Productspecialist verkeer

Vanja: “Je bent in dit vak veel met getallen bezig, maar gelukkig hoef je geen rekenwonder te zijn om dit werk te kunnen doen.”

Een HBO opleiding Toeristisch management volgen, afstuderen en in de verzekeringswereld terecht komen? Het kan! Vanja vertelt hoe het haar lukte en waarom ze deze keuze maakte.

“Net na mijn afstuderen was er in die branche zo weinig werk, dat ik besloot om bij een verzekeraar in mijn woonplaats te gaan werken. Daar begon ik bij het contactcentrum en ontdekte ik deze wereld. Die eigenlijk meteen heel goed paste! Ik wilde bij dat bedrijf doorgroeien, maar zij hadden op dat moment niet de juiste functie voor mij. Omdat ik hier niet op wilde wachten ging ik op zoek en kwam ik bij MoneyView terecht. Dat was in maart 2007 bij de locatie Assen."

Van junior naar productspecialist
“16 jaar geleden kreeg ik van MoneyView de kans om alles te leren over de verschillende verzekeringen, premies, voorwaarden en onderzoeken. Dat maakt dat ik uiteindelijk ben doorgegroeid tot productspecialist verkeer. Omdat ik hiervoor bij een verzekeraar heb gewerkt, had ik een voorsprong. Echter leer je bij verzekeraars vaak maar 1 onderdeel en bij ons in het bedrijf moet je alles kunnen. Zo doen wij bijvoorbeeld ook rekenkundig werk, wat je bij een verzekeraar niet zo snel leert. Als je jezelf wilt verder ontwikkelen of interesse hebt in een bepaalde opleiding, dan kan dat. Het management staat overal voor open. Als je aan weet te geven op welke manier je wat kunt betekenen voor het bedrijf, dan regelen ze het voor je. Ook zijn er mogelijkheden om eventueel intern door te schuiven. Zo heb ik zelf ook al verschillende afdelingen gezien. Voor mij blijven de verkeersverzekeringen echt het allerleukste.”

Getallen, getallen en nog eens getallen
“Via de bij ons aangesloten vergelijkers kan iemand zijn gegevens invullen. Zodra dit gebeurt, worden er achter de schermen premies berekend. Dat berekenen doe onder andere ik. Middels een rekenformularium met heel veel tabellen (denk aan leeftijd, schadevrije jaren, regio etc.) en formules waarmee je moet vermenigvuldigen en optellen. Er zijn wiskundige regeltjes die je aan elkaar koppelt, waardoor er een juiste premie uitkomt voor een verzekering. Dit regelen we met de hand in. Wij verkopen aan verzekeraars verschillende reken- en vergelijkingstools zodat zij een goede concurrentieanalyse van de markt kunnen maken. Behalve de premies spelen de voorwaarden een grote rol bij verzekeringen. Ook hiervoor hebben we een database waarin elk detail van een verzekering wordt vastgelegd. Op deze manier kunnen we alle verzekeraars met elkaar vergelijken."

Korte lijntjes
“Bij grote bedrijven heerst vaak een sterke hiërarchie. Bij MoneyView niet. Als je hier een wijziging wilt doorvoeren, dan gelden hier korte lijntjes. Even in gesprek met mijn manager en het is geregeld. Zo werkt het eigenlijk op ieder front hier. Ik vind dat heel prettig. Zo was het in overleg ook mogelijk om na de komst van mijn kinderen parttime te gaan werken. Ondertussen heb ik naast mijn dienstverband ook een eigen onderneming op het creatieve vlak. Mijn privé-werk balans heeft hierdoor een perfecte balans gekregen.

Sinds COVID hebben we de mogelijkheid gekregen om 2 dagen per week vanuit huis te werken. De overige werkdagen werk ik op kantoor met mijn collega’s. Er is veel mogelijk, dat is heel prettig. We werken in (kleine) teams en iedereen staat voor elkaar klaar. We hebben allemaal onze eigen producten waar we voor verantwoordelijk zijn, maar we proberen ook afdeling overstijgend te werken. Zo werken we regelmatig samen aan verschillende projecten waardoor we als teams altijd met elkaar in verbinding zijn.”

De markt
"In onze markt worden wij door bedrijven gezien als dé onafhankelijke partij. We zijn een transparant bedrijf, die eerlijkheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit wordt door verzekeraars zeer gewaardeerd. Zo zien we vaak dat als er een medewerker van de ene verzekeraar overstapt naar een andere verzekeraar, we vaak in contact blijven. Zo gebeurt het regelmatig dat we nieuwe verzekeraars erbij krijgen als klant. Ik vind dat echt een groot compliment!

Nadat je bij ons bent gestart met een marktconform salaris en je hebt laten zien wat je kunt, dan is het mogelijk grote financiële stappen maken hier! Zo heb ik een tijdje de ambitie gehad om leidinggevende te worden, maar na de komst van de kinderen past de functie die ik nu heb perfect bij mijn leven. Maar het voelt goed te weten dat het wel kan, als ik zou willen. Zo krijg ik bijvoorbeeld ook weleens werk van vertrekkende collega’s en wordt er ook intern gekeken of werkzaamheden kunnen schuiven. Op deze manier kun je weer andere dingen doen en/of doorgroeien.”

Wat ik tegen mijn nieuwe collega wil zeggen
"Het is niet voor iedereen weggelegd om de hele dag te rekenen en voorwaarden door te spitten. Daar moet je wel tegen kunnen. Op drukke momenten zitten we dan ook gefocust te werken, terwijl we op de momenten dat het wat rustiger is regelmatig een moment pakken om als team bij elkaar te zitten, vaak onder het genot van wat lekkers. Om te focussen is het nodig om gedreven te zijn. Ook zijn mensen met de eigenschappen als ambitieus, leergierig en sociaal heel welkom bij ons. Waar het stil kan zijn op de werkvloer is dat tijdens onze bedrijfsuitjes totaal anders. Met kerst en nieuwjaar hebben we bijvoorbeeld een uitje met partners. We gaan dan lekker uit eten, een drankje drinken en slapen in een hotel. In het voorjaar/ zomer gaan we met het hele bedrijf een weekendje weg waarbij er tal van activiteiten worden georganiseerd. Dit jaar (2023) bestaan we 30 jaar, dus een goed moment voor een extra groot feest. Ik zit zelf in de feestcommissie, dus bepaal mede wat we gaan organiseren. Ik kan je zeggen dat er veel aandacht aan wordt besteed. Dat geldt ook voor wat lekkers met Pasen, de cadeautjes met sinterklaas en de kerstpakketten. Er is aandacht voor de mens en dat doen ze bij MoneyView echt goed!"

Colleagues

Paul (46 jaar)

Programmeur

Paul: "15 jaar geleden kwam ik via een oud studiegenoot in contact met MoneyView. Het bedrijf dat mij inmiddels veel kansen heeft gegeven waardoor ik enorm ben gegroeid!”

Blijven steken
Paul koos ervoor om Commerciële Economie te gaan studeren in Groningen. Hij heeft deze studie echter nooit afgerond en is, zoals hij zelf zegt, “blijven steken bij het afstuderen”. Gelukkig maakte dit voor zijn carrière weinig uit, want bij MoneyView kon hij ook zonder dit papiertje terecht.

Autodidact
Toen Paul 21 jaar oud was liep hij stage bij een bedrijf in Londen. In die tijd leerde hij zichzelf hoe hij moest programmeren. Dit begon allemaal als hobby, omdat zijn interesse daar lag. Paul is een echte autodidact en is dat altijd gebleven. Op een gegeven moment, terug in Nederland, kwam hij in contact met een oud studiegenoot die destijds al bij MoneyView werkte. Hij liet Paul weten dat er de wens bestond om iemand aan te nemen als junior databasespecialist. Dat klonk Paul als muziek in de oren. Hij solliciteerde en werd aangenomen!

“Onze productspecialisten gebruiken software om producten in het systeem te hangen. Om deze producten te laten doorrekenen is er, binnen dezelfde applicatie, een proces nodig. Maar dan een proces op hoger niveau, waar de productspecialisten niet bijkomen. Ik was, samen met nog 1 collega, de persoon die dat ging uitbouwen en vernieuwen waar nodig. Dat heb ik ongeveer 10 jaar gedaan. In die 10 jaar kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheden. Tot het moment dat ik hoorde dat ze in Amsterdam websites en producten gingen omzetten naar de nieuwe programmeertaal C#. Ik begon, op eigen initiatief, met het ombouwen van een website in die taal. Dit deed ik om te ontdekken of ik dat zou kunnen. En dat lukte me! Ik deelde dit met het bedrijf en toevallig of niet, maar op dat moment was het IT-team in Amsterdam op zoek naar een nieuwe collega. In eerste instantie wilden ze iemand van buitenaf aannemen met veel kennis. De keerzijde hiervan is echter dat iemand alles nog moet leren over de werkwijze en de producten van het bedrijf. Iets wat in mijn voordeel werkte. MoneyView stond er namelijk voor open om mij deze kans te geven en bood mij de mogelijkheid om door te groeien in deze rol. Ik mocht trainingen volgen om mezelf verder te ontwikkelen. Dat is wel echt het gave aan dit bedrijf. Zij investeren echt in hun medewerkers.”

Typisch MoneyView
“MoneyView is een bedrijf dat verandering brengt binnen de markt waar we in zitten. Producten transparant met elkaar vergelijken is heel bijzonder, de transparantie binnen de markt is vaak ver te zoeken. Dat MoneyView als doel heeft transparantie te brengen, zorgt voor eerlijkheid en het kunnen maken van goede keuzes door de consument. Ik was pas bij MoneyView in dienst toen er een publicatie naar buiten werd gebracht waar een product van een aanbieder niet zo rooskleurig uitkwam. De aanbieder heeft zich dit aangetrokken en is ermee aan de slag gegaan. Niet veel later kwam er een productupdate om dat product beter in de markt te laten staan. Dat is mooi om te zien, dat we als bedrijf dit effect kunnen hebben en daarmee verbeteringen kunnen laten aanbrengen.

Als je een verzekering zoekt op internet is de kans groot dat je ons als dataleverancier tegenkomt. Verschillende vergelijkingssites sturen je automatisch naar ons. We zijn een onafhankelijk bedrijf en verzekeraars hebben totaal geen zeggenschap over hoe wij ons werk doen. Dat vind ik echt goed!”

Toekomst
“Bij ons word je gezien als mens en krijg je veel mogelijkheden om je werk leuker te maken of om jezelf te ontwikkelen. Bij andere bedrijven zal je vast meer kunnen verdienen of betere secundaire arbeidsvoorwaarden hebben, maar hier word je niet als nummer gezien en kan ik mezelf zijn. Dat is voor mij heel veel waard. Mijn toekomst ligt zeker bij dit bedrijf. Sterker nog, ik ben er al mee bezig. Zo mag ik verder groeien binnen het IT-team, op die manier doet MoneyView veel aan personeelsbehoud.”

Wel of niet?
“Als je bij ons wilt werken, moet je van cijfers houden. Je moet het fijn vinden om in een klein team te zitten en toegewijd zijn. In een klein team kun je namelijk niet de kantjes er vanaf lopen. Bij ons krijg je alle ruimte om te groeien. Nieuwe collega’s krijgen de tijd om goed ingewerkt te raken en ook ontdekken we graag samen de kwaliteiten van iedereen. We vinden het belangrijk dat eenieder in zijn kracht staat. Er zijn korte lijntjes tussen directie en werknemers, dat geeft veel voordelen. Bij MoneyView wordt echt geluisterd naar de wensen van de medewerker!”

Neem contact met ons op!

Gerard-Jan van Wageningen

Jos Kruisman

Businees unit manager

Sollicitatieprocedure

Ontvangstbevestiging
Kennismakingsgesprek
Tweede ronde
Arbeidsvoorwaardengesprek
In dienst

This website uses cookies to ensure that you get the best experience on our website.Find out more